среда, 29. март 2023. Вести денес: 1
home Општини

ВМРО-ДПМНЕ од Тетово со предлог на сет мерки до општинските власти

ВМРО-ДПМНЕ од Тетово со предлог на сет мерки до општинските власти

Сакам да ја информирам јавноста дека советничката група на ВМРО ДПМНЕ на денешната седница на советот на Општина Тетово, предложи сет мерки за намалување на комунални такси и комунални даноци, за да се излезе во пресрет на физичките лица и бизнис секторот, поради негативните финансиски ефекти од КОВИД 19.

Исто така предложивме и ослободување на родителите од трошоци за градинка за месеците март, април и мај.
За жал владеачкото мнозинство не дозволи да бидат на дневен ред предлозите кои беа наменети за директна помош на граѓаните и со тоа докажаа дека единствено ги штитат партиските интереси.

Фејсбук статус на Александар Велјановски од ВМРО-ДПМНЕ.

loading...