сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 0
home Општини

ВИДЕО: Почна да се распаѓа новиот пат во велешко Сливник, инвестиција вредна околу 650 илјади евра

ВИДЕО: Почна да се распаѓа новиот пат во велешко Сливник, инвестиција вредна околу 650 илјади евра

Патот од 5,2 километри и во вредност од околу 650 илјади евра кој што лани беше изграден во велешкото село Сливник почна да се распаѓа.

Имено, истиот започна да се гради лани есента, што речиси не поминала ни една цела година, а како што може да се забележи од видео снимките објавени на социјалната мрежа на Фејсбук иако платен со повеќе од милион евра народни пари, истиот почна да се распажа.

Инаку, инвестицијата е во висина од 651.853 евра од кои најголем дел се државни пари преку Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој од 552.418, а остатокот од 99.435 евра се на Општина Велес.