сабота, 26. септември 2020. Вести денес: 66
home Општини

ВИДЕО: Новогодишен прием на градоначалникот Митко Јанчев

ВИДЕО: Новогодишен прием на градоначалникот Митко Јанчев

На приемот во Собранието,во своето обраќање градоначалникот Митко Јанчев го изрази задовоството од соработката на сите политички субјекти за поддршка на проектите предложени од негo а од корист за градот и Општината.Тој е задоволен од сработеното во 2018 година.

Изјави за медумите:

Ристо Сакалиев-Претседател на Совет на Општина Кавадарци  –„2018 година ми беше најтешка и најубава ; Работев по 15 часови дневно ;Донесени  се над 500 одлуки за од разни области“.

Лазар Туриманџов  – Координатор на Сов. група на СДСМ: -„ На нас ова година е успешна . -Во Кавадарци се гради.-Аномалиите од старите одлуки ги отстранивме„.„-2019 ке биде подобра“

Зоран Јованчев- координатрор на Сов. група на МВРО-ДПМНЕ:-“Годината ја оценуваме за одлична.Како ВМРО-ДПМНЕ сите одлуки од градоначалникот ги прифативме. Ние би биле задоволни ако Програмата за  наредната  2019 биде исполнета 70 насто.

 

Коронавирус