петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 0
home Општини

Улиците во Тетово се полни со дупки: Надлежните не превземаат ништо, па еве каква порака преку уметност испратија младите (ФОТО)

Улиците во Тетово се полни со дупки: Надлежните не превземаат ништо, па еве каква порака преку уметност испратија младите (ФОТО)

Градските улици во Тетово се полни со дупки, кои ги има толку многу што возачите и граѓаните почнаа да ги користат и социјалните мрежи за да се информираат и да се предупредат меѓусебно за некоја нова дупка во градот.

Граѓаните секојдневно страдаат со штетите предизвикани од дупките, а општината нема слух за граѓаните. Затоа, денеска, млади активисти од Тетово започна со акција за “санација на ударните и најкритичните дупки“ со цртежи, на сите градски патишта на територија на општината и воедно да им испратаат порака на надлежните.

Акцијата е изработена без никаков директен контакт на членовите на групата, односно е работена етапнo и секвенцијално од страна на различни автори.

ЕУРО 2020

Македонија