недела, 31. мај 2020. Вести денес: 90
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Општини

Училиште во Куманово без вода, децата учат во субстандардни услови

Училиште во Куманово без вода, децата учат во субстандардни услови

Основното училиште во с. Режановце – Општина Куманово, од почетокот на учебната година е без вода, обвинува Бране Петрушевски, претседател на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ Куманово.

-Локалната власт – молчи! Медиумите – молчат! Зарем во с. Режановце не живеат ЛУЃЕ? Зарем децата во с. Режановце, поради инертноста и незаинтересираноста на локалната власт треба да учат во субстандардни услови?-прашува тој.

Коронавирус