вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 177
home Општини

Тозиевски: Најголема заложба на идната локална власт ќе биде решавање на проблемот со јаболкото

Тозиевски: Најголема заложба на идната локална власт ќе биде решавање на проблемот со јаболкото

Како идна власт на локално ниво, а за краток период и на централно ниво, најголема заложба ќе биде, јаболкото да биде стратешки производ, никогаш повеќе да ги немаме овие маки со јаболкото, со пласманот на јаболкото, истакна Јован Тозиевски, кандидат за градоначалник на општина Ресен од ВМРО-ДПМНЕ.

Посочува дека го произведуваме најубавото јаболко на светот, а го фрламе по реките ендеците и езерата.

Најголемата заложба и најголемиот фокус на идната локална самоуправа ќе биде решавање на проблемот со јаболкото.

Коронавирус