вторник, 3. октомври 2023. Вести денес: 123
home Општини

Тошевски: Директорот на Клиничка болница Битола спроведува хајка против неистомислениците

Тошевски: Директорот на Клиничка болница Битола спроведува хајка против неистомислениците

После поразот на СДСМ во Битола на последните избори, власта никако да сфати дека за падот на рејтингот криви се самите тие поради нивното неработење, а не нивните неистомисленици од каде што најчесто доаѓаат критиките, истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Битола, Иванчо Тошевски.

-После одржаниот прес на Комисијата за здравство при ОК ВМРО ДПМНЕ Битола на 19.05.2019, директорот на Клиничка болница Битола Зоран Лазаров дел од присутните на пресконференцијата лекари и сестри ги разрешува од раководни позиции или им ги менува работните места. Променети се: од началник на одделението за максилофацијална хирургија после 8 годишно раководно искуство и 18 годишно искуство како специјалист по максилофацијална хирургија Зоран Буџевски, од одговорен на оддел во одделението за гинекологија разрешен е Иванчо Василевски- специјалист по Гинекологија со 23 годишно искуство, променети им се работните места и на двете медицински сестри Билјана Гареска и Валентина Милошевска.
Директоре уште еднаш ве повикувам да и одговорите на јавноста до каде е ставањето во функција на акцелераторот, ангиографот, гама камерата на нуклеарна медицина, кабинетот за инсеминација и до каде се 100.000 денари плата за лекарите специјалисти?, запраша Тошевски и додаде:

„Г-не Лазаров, бараме под итно после пропуштените повеќе од две години сериозно да се посветите на водењето на институцијата која е една од најзначајните во целиот регион, а не да правите хајка против неистомислениците само поради тоа што ја зборуваат вистината. Бараме да го преиспитате вашиот однос кон вработените затоа што се ваши колеги, наши граѓани и луѓе кои ние битолчани исклучително ги почитуваме и им се обраќаме кога е потребно“.