недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 0
home Општини

Струмичани се гушат во загадениот воздух, Заев заборави на своите сограѓани

Струмичани се гушат во загадениот воздух, Заев заборави на своите сограѓани

Концентрација на ПМ10 честички во воздухот измерена во 15 часот во Струмица изнесува 605 µg/m³ од дозволените 50 µg/m³.

Струмица во моментов е најзагадениот град во Македонија, иако постојано од власта се напоменува дека општината е гасифицирана, па и дека се спроведуваат серија на мерки против загадувањето.

Коронавирус