среда, 16. октомври 2019. Вести денес: 73
home Општини

Странците ќе се изнасмеат кога ќе ги видат овие табли во Охрид (ФОТО)

Странците ќе се изнасмеат кога ќе ги видат овие табли во Охрид (ФОТО)

Нови информативни табли деновиве се поставени во Oхрид во близина на автобуските постојки.

Но, тие имаат еден проблем. Имаат печатна грешка во преводот на англиски јазик. Наместо “bus stop”, на новите информативни табли пишува “buss stop”, што во разговорниот современ англиски јазик има сосема поинакво значење, објави Ohridnews.