петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 0
home Општини

Средношколци од Прилеп во изолација поради случаи со Ковид-19 во семејствата

Средношколци од Прилеп во изолација поради случаи со Ковид-19 во семејствата

Ситуацијата во прилепските училишта се оценува како стабилна. Има четворица средношколци, веднаш ставени во изолација, поради случаи на заболени во семејствата.

Досега осум родители, оправдано, побарале настава од дома за нивните деца, а над 700 гимназијалци наредните два месеца ќе имаат он-лајн настава поради градежни работи во училишната зграда.