понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 160
home Општини

Советот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Гевгелија не го дозволи предлогот на градоначалникот Поцков и понатаму да ја полни општината со партиски вработувања

Советот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Гевгелија не го дозволи предлогот на градоначалникот Поцков и понатаму да ја полни општината со партиски вработувања

ВМРО-ДПМНЕ ОК Гевгелија денеска информира дека на денешната седница на советот на општина Гевгелија не помина предлогот на градоначалникот Сашо Поцков да продолжи да ја полни општината со партиски кадри.

-На денешната седница на совет на општина Гевгелија.
НЕ ПОМИНА ПРЕДЛОГОТ на градоначалникот Сашо Поцков да продолжи да ја полни општинската администрација со партиски кадри.На барање на граѓаните на општина Гевгелија и на предлог на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата точката за вработувања во општина Гевгелија е тргната од дневен ред, стои во статусот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Гевгелија.