петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 148
home Општини

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата на Општина Кичево: Депонијата во централното градско подрачје поради неспособноста и неажурноста на локалната власт

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата на Општина Кичево: Депонијата во централното градско подрачје поради неспособноста и неажурноста на локалната власт

Советничката група на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата на овај начин започнува со обелоденување на неспособноста и неажурноста на локалната власт во Кичево на чело со градоначалникот поради што Кичевчани во 21 век немаат елементарни услови за живот и нормално функционирање, а со зголемувањето на температурите во летниот период проблемот со депонијата директно им ги загрозува основните човекови права и слободи и може да биде причина за многу заразни болести, велат од советничката група на ВМРО-ДПМНЕ општина Кичево.

Коронавирус