среда, 28. септември 2022. Вести денес: 124
home Општини

Со денови не се санира одрон во Велес, граѓаните кружат 10 километри до градот

Со денови не се санира одрон во Велес, граѓаните кружат 10 километри до градот

Пред речиси десет дена огромен одрон од карпа го прекина сообраќајот на пругата Велес – Градско и регионалниот пат кој сеуште не е во целост саниран.

Овој одрон од карпа се уште стои на регионалниот пат на излезот од Велес. Ниту надлежните од Општина Велес , ниту пак од „Македонија пат“ сеуште го немаат расчистено патот.

Поради оваа незаинтересираност на градоначалникот на Велес, четири семејства се отсечени од градот и се приморани секојдневно да кружат дополнителни 10-тина километри за да дојдат до Велес.

Револтирани се и патниците кои со автобуси и автомобили го користат овој пат, бидејќи мораат да го заобиколуваат патот и тоа им го пролонгира патувањето и за половина час.

Коронавирус