среда, 26. февруари 2020. Вести денес: 158
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Општини

Скандал: Наместо да ја следат наставата, ученици во Штип служат како технички персонал и вршат физичка работа

Скандал: Наместо да ја следат наставата, ученици во Штип служат како технички персонал и вршат физичка работа

Учениците во СОУ „Јане Сандански” во Штип наместо да ја следат наставата, да стекнуваат нови знаења и вештини, тие служеа како технички персонал.

Како што дознаваме, учениците се ослободени од настава, за да пренесат материјал потребен за во училиштето.

Дали директорката Емилија Рамбабова ја оправдува оваа „пракса“ на учениците и дали ова претставува коренита промена на образовниот систем?

Од друга страна, дали се запознаени родителите дека иако децата ги праќаат на настава, тие наместо да учат се вклучени во физичка работа?