вторник, 18. јуни 2019. Вести денес: 116
home Општини

„Се продава Офицерскиот дом во Битола, за подетални информации обратете се во општината или кај градоначалничката“ (ФОТО)

„Се продава Офицерскиот дом во Битола, за подетални информации обратете се во општината или кај градоначалничката“ (ФОТО)

„Се продава Офицерскиот дом во Битола, за подетални информации обратете се во општината или кај градоначалничката Наташа Петровска“. Вакви написи осамнаа денеска во Битола, а општината и градоначалничката добија очигледна порака од своите сограѓани.

Битолскиот Офицерски дом е оставен на забот на времето.

Општината предводена од градоначалничката Петровска, не води никаква грижа за овој објект- споменик на културата, па томку затоа членови на УМС на ВМРО-ДПМНЕ одлучија да ги потсетат градските власти за состојбата во која се наоѓа обележјето на Битола.