недела, 23. јануари 2022. Вести денес: 66
home Општини

Само денес асфалтирани три улици во Кавадарци

Само денес асфалтирани три улици во Кавадарци

Реализиран уште еден дел од Проектот МСИП, за реконструкција на главните улици во Кавадарци.

Општина Кавадарци преку ангажираната оператива во текот на викендот ја асфалтираше улицата „7-ми Септември“ на потегот од спојот со „Илинденска”, до мостот кај Јаворот. Нов завршен (фин) слој на асфалт беше поставен и на раскрсницата на улиците „Илинденска“- „Мито Хаџи-Василев“ – „7-миСептември“.

За целосно заокружување на проектот, веднаш по асфалтирањето специјализираната екипа на ЈП „Комуналец“ изврши обележување на пешачките премини, полните и испрекинати линии, како и означувањето на паркинг местата за хоризонтална патна сигнализација, објави на Фејсбук, градоначалникот на општина Кавадарци, Митко Јанчев.

Коронавирус