вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 76
home Општини

Росоман: Гласањето на едно избирачко место ќе се продолжи за еден час и 50 минути

Росоман: Гласањето на едно избирачко место ќе се продолжи за еден час и 50 минути
МИА

Се појавил проблем на едно избирачко место во општина Росоман, во село Трстеник, не работел апаратот и бил заменет со нов. Таму гласањето ќе се продолжи за еден час и 50 минути.

Ова го потврди за МИА, Ѓорѓи Крстевски, претседател на Општинска изборна комисија.

До девет часот, во општината Росоман гласале 3,7 проценти од избирачите.

Во Росоман се бира меѓу тројца кандидати за градоначалник, како и за шест советнички листи. Во избирачкиот список има регистрирано 3 341 лице со право на глас. Се гласа на десет избирачки места.