понеделник, 10. мај 2021. Вести денес: 149
home Општини

Регистрани повеќе изборни нерегуларности во Кочани

Регистрани повеќе изборни нерегуларности во Кочани

Писмена пријава дека од страна на А.Т во населба Оризари (Кочани) се врши поткуп на гласачи. Писмена пријава дека исто така во нас.Оризари, Л.М за политичката партија организирано носи гласачи и врши притисок.

Писмена пријава дека од страна на непознато лице со патничко возило „рено“ на гласачи места 860 и 860/1 носи организирано гласачи.

Писмена пријава дека од страна на непознато лице со патничко возило ,,рено“ на гласачко место 847 делел пари на гласачи за гласање.

Писмена пријава дека од страна на А.Ј околу 10,30 часот во семејна куќа во м.в,,Полатски пат“ заедно со други активисти на политичка партија делеле пари на гласачи од ИМ 845.

Писмена пријава дека К.Г со патничко вазило „опел,, врши поткуп на гласачи.

Поолицијата ги расчистува пријавените настани.

Коронавирус