понеделник, 9. декември 2019. Вести денес: 41
home Општини

Раскол во владејачката коалиција, прекината седницата на совет на општина Гевгелија

Раскол во владејачката коалиција, прекината седницата на совет на општина Гевгелија

На денешната 27. седница на совет на општина Гевгелија не беше изгласан дневниот ред и советниците не продолжија со работа.

Коалиционите партнери од владеачката коалицијата, советниците од ВМРО Народна и Либерална Партија откажаа послушност на СДСМ.

Денес се потврдија како точни шпекулациите дека подолг период има огромна нетрпеливост помеѓу коалиционите партнери.

Меѓу другите точки на дневен ред беше и точката Предлог-Статутарна одлука за изменување и дополнување на Статутот на Општина Гевгелија. Република Македонија остана во Стаутот на општина Гевгелија.