четврток, 28. мај 2020. Вести денес: 119
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Општини

Протест на лозарите во Кавадарци (ФОТО)

Протест на лозарите во Кавадарци (ФОТО)

Лозароовоштари од Тиквешко денеска го блокираа центарот на Кавадарци, незадоволни од цените за килограм грозје и праски.

Ние како земјоделци сме робови во сопствената држава, нашиот труд и мака никој не го цени, а уште помалку соодветно да ги вреднува, затоа младите ни бегаат и затоа производството се повеќе ни се намалува, со вакви откупни цени на праските, кајсиите, а сега и на грозјето тоа е еднакво на катастрофа, се пожалија тиквешките лозари и овоштари.

Коронавирус