недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 0
home Општини

Проектот за рекреативна патека до Моклиште претставен пред ваташани

Проектот за рекреативна патека до Моклиште претставен пред ваташани

Јавна дебата во врска со изградба на рекреативна патека до Мoклиште, со жителите на Ваташа чии имоти ќе бидат зафатени од патеката, се одржа синоќа во Кавадарци. Се работи за патека од околу 7 километри.

Проектот е изготвен и испланирани се финснсиите. Иницијаторот на идејата градоначалникот Митко Јанев и проектантот Трајче Грков информираа за проектот а со дискусија се вклучија и присутните.

Патеката широка пет метри со дополнителни содржини за пешаци и велосипедисти, како и за туристи, ќе оди покрај реката „Луда Мара„ се до „Воденицата“ во Моклиште. Продолжуваат активностите околу реализацијата на оваа идеја од која сите ќе имаат бенефит, рече Јанчев.

На средбата беа присутни и вработени во општинските служби кои исто така на сите присутни им одговараа на поставени прашања, а беа прочитани и лицата на кои треба да им биде експроприиран имот а се кажаа и квадратните метри кои би требало да бидат експроприирани.