недела, 4. јуни 2023. Вести денес: 71
home Општини

Проектот „Мој општинар“ го подобри живеењето во општина Кавадарци (ВИДЕО)

Проектот „Мој општинар“ го подобри живеењето во општина Кавадарци (ВИДЕО)

Проектот „Мој општинар“ во општина Кавадарци има за цел да ги доближи граѓаните поблиску до општината.

Преку проектот хорт и културно се озеленија на 30.000 метри квадратни, поставени се 1100 метални столбови за побезбедно движење на пешаците, реновинирани 25 детски игралишта, поставени се детски реквизити на 5 нови локации.

Преку „Мој општинар“ поставена е нова урбана опрема во сите реиони во општина Кавадарци и исчистени се над 20 диви депонии.

Континуирано се одвива акцијата „За чисто и убаво Кавадарци“ со ангажирање на волонтери.

„Мој општинар“ постои веќе 8 месеци, а тие се сведок за функционалноста на овој проект.