четврток, 30. март 2023. Вести денес: 136
home Општини

Прилепската Градска болница ќе добие 44 електрични кревети и опрема

Прилепската Градска болница ќе добие 44 електрични кревети и опрема

Меѓународната организација „Пламен на Мирот“ од Виена, меѓународната невладина организација „Суверен болнички ред „Св. Јован од Ерусалим”, Ротари клубот „Прилеп“ и Лајонс клуб „Вардар“ ќе донираат 44 електрични болнички кревети и дополнителна болничка опрема во Градската болница „Борка Талески“ во Прилеп.

Станува збор за донација вредна околу 40.000 евра.