вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 11
home Општини

Повик за закуп на државно земјоделско земјиште во Кумановско

Повик за закуп на државно земјоделско земјиште во Кумановско

Земјоделците од кумановскиот регион можат да аплицираат на двата јавни огласи за давање под закуп државно земјоделско земјиште кое ги објави Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Земјоделците можат да аплицираат за закуп на земјоделско земјиште за површина до три хектари и на оглас за закуп над три хектари. За јавниот оглас број 04/18 за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини до три хектари во Куманово се нуди површина од 78 хектари. За јавниот оглас број 05/18 за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над три хектари по пат на електронско јавно наддавање во Куманово се нуди површина во реоните на селата Тромеѓа и Младо Нагоричане.

– Апелирам до заинтересираните да ја посетат официјалната страна на Министерството и детално да се информираат за условите кој може да аплицира за огласот до три и за огласот над три хектари кој се реализира со јавно наддавање во електронска форма, изјави, раководителот на подрачната единица Насер Даути.

Површините до три хектари планирани се за производство на сточна храна. За огласот над три хектари понудите треба да се достават до 21 август, а за огласот до три хектари до 17 август годинава.

МИА

Коронавирус