четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 189
home Општини

Пецаков: Започна асфалтирањето на трите краци од улицата „Даме Груев“

Пецаков: Започна асфалтирањето на трите краци од улицата „Даме Груев“

Започнаа активностите за асфалтирање на трите краци од улицата „Даме Груев“.

Претходно овој дел беше партерно уреден и се изведе нова атмосферска канализација. Вкупната должина на асфалтираната и партерно уредена површина изнесува 677 метри.

Овој проект се реализира преку соработка со Центарот за развој на југозападниот плански регион. Општина Охрид во реализацијата на целосното уредување на трите краци од улицата „Даме Груев“ учествува со 10.471.036 денари, пишува во својата објава на социјалната мрежа на Фејсбук градоначалникот на општина Охрид Кирил Пецаков.

Коронавирус