петок, 3. декември 2021. Вести денес: 0
home Општини

Пецаков: Проекти за светла иднина во Воска, Далјан, 15 Корпус и Железничка

Пецаков: Проекти за светла иднина во Воска, Далјан, 15 Корпус и Железничка

Гарантираме проекти за нова и светла иднина во населбите Воска, Далјан, 15 Корпус и Железничка, вели кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за Охрид, Кирил Пецаков.

Во продолжение следува неговата изјава во која ги најавува проектите за Охрид: 

За жителите во населбите Воска и Далјан:

Реконструкција на ПОУ„Св. Климент Охридски” и партерно уредување.

Изградба и реконструкција на современо детско игралиште.

Реконструкција на пешачка патека Лабино-Далјан.

Партерно уредување на зелениот простор кај стадионот Грашница.

Партерно уредување на речното корито на река Грашница.

Во населба 15 Корпус:

Асфалтирање на краци на улиците „15ти Корпус“, „Ирина Мирка Гинова“, „Александар Турунџев“, „Кленоец“ и  „Веле Марков“.

Поставување на забавувачи на брзина на ул. „Кленоец“.

Партерно уредување на коритото на река Сушица.

За населба Железничка:

Изградба и реконструкција на современо детско игралиште.

Изградба и реконструкција на атмосферска канализација на улиците „Будва“ и „Прилепска“.

Промена на водоводна мрежа на улиците „Винковачка“ и „Крали Марко“.

Асфалтирање и реконструкција на улиците „Будва“, „Прилепска“ и „Винковачка“.

Заокружи 7 за голема победа на Д-р Кирил Пецаков!

Коронавирус