сабота, 26. септември 2020. Вести денес: 91
home Општини

Панихида во чест на велешкиот великан Миле Поп Јорданов

Панихида во чест на велешкиот великан Миле Поп Јорданов

ОК Велес на ВМРО-ДПМНЕ, традиционално одржа панихида во чест на Миле Поп Јорданов, велешкиот великан кој не изгуби малку, не изгуби многу туку изгуби сѐ.

Поради неговата прерана смрт водејќи се од идејата за слободна Македонија, тој не создаде семејство, не создаде пород, но не создаде сите нас!

Сите ние сме дел од идејата на Миле Поп Јорданов!

Бог да го прости Миле Поп Јорданов, Миле Поп Јорданов за народ загина, за народ загина за Македонија, напиша Игор Здравсковски.

Коронавирус