вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 81
home Општини

Отворени избирачките места во пелагониските општини Демир Хисар, Могила и Новаци

Отворени избирачките места во пелагониските општини Демир Хисар, Могила и Новаци

Во 7 часот се отворени сите избирачки места во пелагониските општини Демир Хисар, Могила и Новаци.

Технички проблеми регистрирани се само на едно избирачко место во Општина Демир Хисар.

Во Општина Демир Хисар право на глас имаат 6.959 полнолетни граѓани, во Општина Могила право на глас имаат 5.193 лица, а според Единствениот избирачки список, во Општина Новаци право на глас имаат 2.868 лица.