сабота, 27. февруари 2021. Вести денес: 0
home Општини

Општина Прилеп склучила договор за зимско одржување во „4 очи“, а за тоа платила над 14 милиони денари (ФОТО)

Општина Прилеп склучила договор за зимско одржување во „4 очи“, а за тоа платила над 14 милиони денари (ФОТО)

Општина Прилеп склучила договор за  одржување и заштита на автопати, улици и патишта (зимско одржување) на територијата и за потребите на Општина Прилеп во постапка со преговарање без претходно објавување на оглас.

На електронскиот систем за јавни набавки е јасно наведено дека станува збор за постапка со преговарање без претходно објавување на оглас. Со други зборови, договорот е склучен во “4 очи“.

 

Проценетата вредност на набавката изнесува 14.514.000 денари.

КУРИР побара одговор од општина Прилеп зошто е склучен договор без да биде објавен оглас, зошто токму таа фирма е одбрана и на кој начин се вршела селекцијата за избор на фирмата на која и е платено над 14 милиони денари?

Но, од таму не добивме одговор.

 

 

Коронавирус