петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 0
home Општини

Oпштина Кавадарци спроведува превентивни активности против пожари

Oпштина Кавадарци спроведува превентивни активности против пожари

Oпштина Кавадарци спроведува превентивни активности против пожари, информираат од Службата за односи со јавноста при кавадаречката локална самоуправа.

-Во соработка со противпожарната единица Кавадарци и ЈП Македонски шуми, подружница Бор Кавадарци, ќе реализираме превентивна акција за заштита од пожари. Со акцијата ќе биде опфатена површината на месноста Мал и Голем Љубаш, а предвидено е и чистење на постоечките патеки, соопштуваат од општинската прес служба.

Оттаму додаваат дека оваа акција е од големо значење за превентивно делување во случај на пожар.