петок, 14. јануари 2022. Вести денес: 26
home Општини

Општина Кавадарци ќе субвенционира печки на пелети и инвертер клими

Општина Кавадарци ќе субвенционира печки на пелети и инвертер клими

Општина Кавадарци ќе додели субвенции за набавка на печки на пелети и инвертер клима уреди, со сума не повисока од 15.000 денари.

Јавниот оглас ќе биде распишан во текот на месец август и ќе биде реализиран на принципот прв дојден прв услужен.

За оваа намена општината преку пресконференција вели дека одвоила еден милион денари од буџетот на општината.

Коронавирус