среда, 31. мај 2023. Вести денес: 49
home Општини

Општина Берово се пофали со донација од еден контејнер

Општина Берово се пофали со донација од еден контејнер

Советот на Општина Берово на последната седница одржана на ден 16.07.2018 година донесе одлука со која на база на долгогодишната соработка со фирмата Елколект ДОО како колективен постапувач со отпадна електрична и електронска опрема , на Општина Берово ќе и бидат доделени 1 голем контејнер за крупен отпад и 5 висечки кантички за поситен комунален отпад.

(…)Тоа ни дава за право да се пофалиме како Општина која високо котира во управувањето со е-отпадот и отпадните батерии“ стои на официјалната Беб-страница на Општината , објавува порталот Експрес.мк.