вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 148
home Општини

Нови 2.500 темјанушки добива Кавадарци

Нови 2.500 темјанушки добива Кавадарци

Организационата единица  за паркови и зеленило при ЈП „Комуналец“ работи на хортикултурно уредување на дел од зелените површини во Кавадарци, каде треба да бидат засадени 2.500 темјанушки.

– Во оваа пролетна кампања на разубавување се вклучени три локации. Тоа се жардинерите пред старата стоковна куќа во центарот, кружниот тек кај автобуската станица, како и зелените површини во паркот на револуцијата, појаснуваат од Службата за информирање при кавадаречката локална самоуправа.

ЈП „Комуналец“ на овие три локации ќе ги засади овие темјанушки,  кои ќе го култивираат и разубават овој дел на градот.