вторник, 14. јули 2020. Вести денес: 119
home Општини

НОВА АТРАКЦИЈА ВО КИЧЕВСКО БЕЛИЦА: Кучето Медо од шумата донесе срнче во семејството на Радески кое го израсна Бамби

НОВА АТРАКЦИЈА ВО КИЧЕВСКО БЕЛИЦА: Кучето Медо од шумата донесе срнче во семејството на Радески кое го израсна Бамби

Верувале или не, нешто невидено се случи: кучето Медо донесе мало срнче во домот на Кире Радески, кој неколку години го чува срнчето Бамби, пишува во објавата на Фејсбук на страницата Белица.

Семејството Радески се грижи за срнчето кое го пронашле и го одгледале и стана миленик не само не семејството во кичевското село Белица. Денешен во неколку наврати пишуваше за Бамби, а сега приказната е надополнета со уште едно срнче.

– Вчера се расчу низ селото дека кучето Медо донело штотуку родено срнче од шумата во близина на куќата на Радески. Од тоа што видовме денеска никој не може да остане рамнодушен. Глетката ја топли душата на секој човек. Кучето го лижеше и се грижеше за малото срнче и си играше како да му е мајка. Сега Бамби ќе има другарче, а Белица добива уште една атракција, пишува во објавата на Фејсбук.

Кире е љубител на природата и без сомнение ќе се грижи за новото срнче, исто како за Бамби, кого го спаси од сигурна смрт, кога го пронашол само и немоќно во шумата.

 

Veruvale ili ne, nešto nevideno na našite prostori kučeto Medo donese malo srnče vo domot na Kire Radeski koj e sopstvenik na srnčeto Bambi. Vo včeršniot den se slušna vo seloto deka kučeto doneslo malo seušte ne proodeno srnče koe edvaj stoi na noze što najvervatno zatoa i kučeto lesno moželo da go fati vo šumata koja graniči so nivnata kuća. Denes da doznaeme dali e vistina toa ili laga se upativme kaj Kire da se uverime na lice mesto dali e vistina, toa što go zateknavme nemože da ostane nekoj nevooduševen od gletkata koja na sekoj čovek će mu ja stopli dušata. Kučeto nego popuštaše srnčeto od svoite šepii i kako go čuva i igra so nego. Pogledneteja ovaa Exkluzivna snimka što retko koj ima prilika da ja vidi i snimi vo svetot a srnčeto Bambi će ima svoe drugarče pokraj sebe a za seloto će bide vistinska ušte edna atrakcija 💖👌🇲🇰

Gepostet von BELICA – БЕЛИЦА am Freitag, 5. Juni 2020