петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Општини

Ни трага ни глас од македонското знаме во Делчево: На Денот на независноста се вееше само обележјето на Европската унија

Ни трага ни глас од македонското знаме во Делчево: На Денот на независноста се вееше само обележјето на Европската унија

На јарболите во Делчево  денес не се вееше македонското знаме. На местата наменети за празнично поставување на државното знаме се вееше само знамето на Европската Унија.

Граѓаните коментираат дека во Делчево не може да се најде ниту едно знаме, ниту еден симбол дека денес е голем македонски празник.

Коронавирус