четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 174
home Општини

Невремето го прекина снабдувањето со електрична енергија во Дебар и околината

Невремето го прекина снабдувањето со електрична енергија во Дебар и околината

Силното невреме и мразот предизвикаа прекин во снабдувањето со електрична енергија во градот Дебар и околни населени места,информира АД МЕПСО.

-Тежината на мразот и силното невреме во мавровско-реканскиот крај соборија повеќе стебла при што едно дрво падна врз 110 киловолтниот далекувод ТС Вруток – ТС Шпиље и предизвика прекин во снабдувањето со електрична енергија. Националниот диспечерски центар на АД МЕПСО регистрира безнапонска состојба денеска во 10:35 часот, соопшти АД МЕПСО.

Екипите на МЕПСО се на терен и со сите средства се работи на создавање услови за вклучување на далекуводот и снабдување на Дебар и околината со електрична енергија. (МИА)

Коронавирус