сабота, 16. октомври 2021. Вести денес: 70
home Општини

Навреме се отворени избирачките места во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Навреме се отворени избирачките места во Куманово, Липково и Старо Нагоричане

Навреме се отворени сите 167 избирачки места во Куманово, информираше претседателот на Општинската изборна комисија, Звонимир Николовски. За референдумот право на глас имаат 92.560 гласачи од Куманово.

И во Липково навреме почна гласасњето информираат од општинската изборна комисија. Според претседателот на ОИК Липково, Лирим Шабани, право на глас на референдумот имаат 25.200 лица кои гласаат на 36 избирачки места.

Во општина Старо Нагоричане, информираше Драган Јовановски, претседател на ОИК, навреме се отворени 38-те гласачки места. Во оваа општина право на глас за референдумот имаат 3.363 гласачи.

МИА

Коронавирус