недела, 28. мај 2023. Вести денес: 69
home Општини

Навреме почна гласањето во Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево

Навреме почна гласањето во Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево

Во Прилеп гласањето почна точно навреме и сите 142 избирачки места се отворени во 7 часот. Нема никакви проблеми, информираат од Општинската изборна комисија.

Своето право на глас во Прилеп денеска го остваруваат 64309 запишани гласачи. Во текот на вчерашниот ден гласаа болните и изнемоштени лица. Од 142 болни и изнемоштени, своето право го искористиле 119.

Без проблеми и точно навреме се отворени и избирачките места во Кривогаштани, во Долнени и во Крушево, велат од општинските изборни комисии.

Во Кривогаштани на 13 избирачки места, своето право денеска го остваруваат 4737 гласачи, а вчера од шест запишани болни и изнемоштени, гласало едно лице.

Во општина Долнени се 40 избирачки места на кои своето право на глас денеска го остваруваат 11 580 запишани гласачи. Вчера од 38 пријавени болни и изнемоштени гласале 36.

И во Крушево денешното гласање почна навремено и без проблеми. На 22 избирачки места се запишани 7 933 граѓани со право на глас. Вчера своето право на глас го оствариле 67 од 69 запишани болни и изнемоштени лица.

МИА