недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 52
home Општини

Најмладите од Кавадарци се запознаа со возилата со првенство на минување

Најмладите од Кавадарци се запознаа со возилата со првенство на минување

Претставници на кавадаречката полиција денеска на најмладите им ги презентираа возилата со првенство на минување. Станува збор за превозните средства на полицијата, Итната медицинска помош и Противпожарната служба.

Настанот беше во рамки на превентивните активности под мотото „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“, како и одбележувањето на деновите на полицијата.

– Целта е најмладите учесници во сообраќајот, дечињата од градинките, да се запознаат со работата на овие служби и да ги утврдат своите знаења од оваа област. Многу е важно што тие уште од најмала возраст ги знаат телефонските броеви на кои можат да побараат помош во несакани ситуации, нагласи Димитар Каракулев, самостоен инспектор за превенција.

Дечињата имаа можност и да влезат во возилата со првенство на минување, за и практично да видат како тие функционираат.