петок, 24. септември 2021. Вести денес: 127
home Општини

На територија на СВР Охрид за 5 часа казнети 23 возачи

На територија на СВР Охрид за 5 часа казнети 23 возачи

На 12.09.2021 година од 15 до 20 часот, при извршени сообраќајни контроли на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници регистрирале и санкционирале 23 возачи на патнички моторни возила кои, претекнале други возила на места каде е забрането престигнување (Охрид-12, Струга-04, Кичево-04, Дебар-03).

Сообраќајните контроли кои континуирано се преземаат, се со цел зголемување на безбедноста во сообраќајот и доследно почитување на одредбите од Законот за безбедност во сообраќајот на патиштата.

Коронавирус