вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 5
home Општини

Мнозинство на ВМРО-ДПМНЕ и во советот на општина Радовиш

Мнозинство на ВМРО-ДПМНЕ и во советот на општина Радовиш

ВМРО-ДПМНЕ освои мнозинство и во советот на општина Радовиш.

Имено, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата но новиот совет на општината во Радовиш ќе има 8 советници, СДСМ 6 и ЛДП/ДОМ 3.

Во Радовиш ќе има и втор круг за избор на нов градоначалник- во првиот круг води со повеќе од 1.600 гласови води кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Ацо Ристов.