четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 1
home Општини

Митко Јанчев ветува бесплатен оброк за сите ученици во Кавадарци од прво до петто одделение

Митко Јанчев ветува бесплатен оброк за сите ученици во Кавадарци од прво до петто одделение

Кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Митко Јанчев преку видео порака на граѓаните во Кавадарци им го ветува и првиот проект кој подразбира оброк за секое дете низ целиот град.

Тоа подразбира бесплатна храна за сите ученици од 1во до 5то одделение.

Или секој ден 1.800 ученици ќе добиваат по еден здрав оброк.

Вредноста на овој проект ќе изнесува 20.000.000 денари годишно.

Најнови вести

Локални избори 2021