понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 18
home Општини

Милошевски: Охрид и околината мора рамномерно да се развива

Милошевски: Охрид и околината мора рамномерно да се развива

Рача и Велгошти две преубави места, но за жал заборавени од Локалната самоуправа. Охрид и околината мора рамномерно да се развива.

Нашата цел, како нова Локална самоуправа, ќе биде максимално искористување на потенцијалите што ги имаат пригратските населби и охридските села. И овие подрачја од градот мора да заживеат.

Затоа имаме предвидено, проекти кои се однесуваат на охридските села и пригратските населби. Проекти, кои се од круцијално значење и кои директно ќе влијаат врз квалитетот на живот, а тоа значи подобрување на секојдневното функционирање на овие жители.

За убав град! Ова го напиша на Фејсбук, кандидатот за градоначалник на Охрид од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Митре Милошевски.

Коронавирус