среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 26
home Општини

Милошевски: Изградба на Кеј, ново училиште и социјални станови дел од приоритетните проекти за Охрид

Милошевски: Изградба на Кеј, ново училиште и социјални станови дел од приоритетните проекти за Охрид

Кандидатот за градоначалник на општина Охрид Митре Милошевски гостуваше во емисија во Тв 24 каде ги наброја приоритетните проекти за убав град.

-Изградба на Кеј
Реконструкција на плоштадите Климент Охридски и Крушевска Република
Изградба на нов плоштад Студенчишта и велосипедска патека Охрид-Свети Стефан
Изградба на ново училиште „Братство-Единство“ (Лескајца)
Изградба, реконструкција и асфалтирање на сите поважни улици во Охрид
Реконструкција и проширување на капацитетите на градинките Росица, Развигорче и Лихнида
Бесплатна здрава храна за ученици од прво до петто одделение
Изградба на социјални станови. За Убав Град. Охрид повикува, вели Милошевски.

Коронавирус