понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 57
home Општини

Михајловски: Ниту една улица во Куманово нема тротоар, според СДСМ пешаците треба да лебдат во воздух

Михајловски: Ниту една улица во Куманово нема тротоар, според СДСМ пешаците треба да лебдат во воздух

Вие сте од иста населба со мене и не знам зошто сте дозволиле Вашата партија која 30 години владее на локално ниво се уште да се гази во кал во населбата – Перо Чичо, рече Тони Михајловски, кандидат за градоначалник на општина Куманово на својот противкандидат Оливер Илиевски во гостување во емисија на МРТВ.

Михајловски потсети дека еве пет години централна власт е СДСМ, зошто за тие неколку години во Куманово не се направи нешто за да се задржат младите во градот и самата општина да заживее со нови проекти.

-Еве пет години е друга централна власт, во координација со градоначалникот за пет години можеше и Ајфелова кула да се изгради во Куманово и да се решат сите недостатоци, рече Михајловски.

Михајловски додаде дека скоро на ниту една улица во Куманово нема тротоар, според локалната власт пешаците треба да лебдат во воздух.

-Спортската сала во Куманово, од еден бисер на Балканот, од една најдобра сала во тоа време кога беше изградена од локалната власт предводена од СДСМ 30 години, е претворена во една дупка, во неупотребливо нешто, нагласи Михајловски.

Коронавирус