вторник, 21. јануари 2020. Вести денес: 140
home Општини

Мицевски и Димков положија цвеќе на Споменикот на децата бегалци во дворот на црква „Свети Константин и Елена“ во Штип

Мицевски и Димков положија цвеќе на Споменикот на децата бегалци во дворот на црква „Свети Константин и Елена“ во Штип

По повод Денот на независноста на Република Македонија и 70 години од крајот на граѓанската војна во Егејска Македонија 1946-1949 година пратениците од пратеничката група на ВМРО ДПМНЕ, Никола Мицевски и Трајче Димков како и претставнички од УЖ положија свежо цвеќе на Споменикот на децата бегалци во дворот на македонската православна црква”Свети Константин и Елена” во населбата Балканска.