недела, 17. октомври 2021. Вести денес: 247
home Општини

Марко Колев од ВМРО-ДПМНЕ со голема предност пред противкандидатите за градоначалник на Велес

Марко Колев од ВМРО-ДПМНЕ со голема предност пред противкандидатите за градоначалник на Велес

Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник во Велес, Марко Колев ужива најголема доверба од граѓаните.

На анкетата спроведена од “Организацијата за граѓански активизам и независност”

За Колев се изјасниле дека ќе гласаат 26,3% од испитаниците.

За кандидатот на СДСМ, Ненад Коциќ довербата ја дале 20,9%.

Зад нив следува кандидатот на Левица Златко Арсов за кого, според анкетата, би гласале 4,1% од велешани.

Семир Алимов е кандидатот за градоначалник на Велес од Бошњачкиот демократски сојуз. Него довербата му ја дале 1,2% од испитаниците.

Локални избори 2021