сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 131
home Општини

Конфискувана приколка со огревно дрво на ЈКП „Чист ден“ без печат, наменето за општината во Ранковце (ФОТО)

Конфискувана приколка со огревно дрво на ЈКП „Чист ден“ без печат, наменето за општината во Ранковце (ФОТО)

Последните неколку денови општина Ранковце ја тресат скандали, во кои скандали се вклучени и челници од актуелната власт, објавува Дневно.мк

Имено, пред неколку дена е извршен противправен дотур на огревно дрво за противпожарната станица „ТППЕ Ранковце“, која се наоѓа на само неколку метри до полициската станица.

За огревното дрво претходно не се пополнети неопходните формулари и сродни документации. Печат кој го издава шумската полиција не е побаран, и едноставно огревното дрво е обезбедено на нелегален начин, кој подлежи на кривична одговорност.

Дел од истата огревна маса завршил во самата општина во Ранковце, па шумската полиција соодветствувала според пропишаните закони и ја конфискувала приколката со огревна маса, која е во сопственост на комуналното претпријатие во Ранковце, ЈКП „Чист ден“.

Приколката која на фотографиите е прикажана како оштетена е искршена бегајќи од шумската полиција, која пак, покажала професионалност и ги уловила на лице место.

Имаме информација дека моментално се одвива акција од страна на шумската полиција, која треба да пристигне и да ја подигне нелегално стекнатата огревна маса.

Огревното дрво е набавено од таканареченото „чистење“ на експресниот пат кој се гради од Република Бугарија до клучката на Страцин, како и од „чистење“ на локални патишта.

Граѓаните прашуваат до кога ќе трае ова обезличување на зборот право и правдина, до кога ќе трае ова своеволие на градоначалникот Тошевски, како и на локалните моќници, чии раце се одврзани до максимум?

Се уште на овие прашања нема соодветен одговор, а дали ќе биде така и во иднина, останува да видиме.

Коронавирус