вторник, 26. септември 2023. Вести денес: 60
home Општини

Кочански фраерлк и зашо чуре депонијата

Кочански фраерлк и зашо чуре депонијата

Темен чур се дига од Депонијата горе, саѓи литат, Бели не се виде ќе го прекрстат Овие на власт у Црни?!

Или Црнилиште, џанам! Има едно там накај Св.Николе…

Палат се и сешто од бакар до калај а можда има и нуклеарни проби, само Директоро раат си спие како да живее у некоа паралелна димензиа?! Ега го! Од другата страна стара Целулоза како и да и е името саа чуре, димљава се диме, како воз! Ама диме сос китап, иљам си имат бе, ќе димат. Вие цркавајте на онкологија, хематологија и на хирургија…

Да не думам за оџаците и по пет коли у двор, ама сиромаштиа, нели? По кочански само кукање на тиа шо имат и чалами на оние шо последио динар го дават за продужено еспресо… И утре на, јаај на шијата на мама и на тате! Јбг! Локална политика!

Домашна култура и однасање на кутура!? Како да само до вечер ќе живееме, дај шта даш и аш!Може овај краток локал осврт е ту мач резил ама за воља на истината, истинит је. Тава е тава другарче! Забравихте глаголите сос Х, лигавете те се по Локал есперанто Беф, Правиф, Одиф, ееее вака сте литерати, да ама само у ваште глави бе пријатели.

Има и кај нас повише профили на фраери гратски, има има… Саа види имаш повише врсти, сорти, онија над четериесе години, ќелави беќари со пивско меше живее сос мама и тато,не е… а да плаќа сметки, се му плаќат од дома и плус има џепарац за кафенце у гтц. Чат пат подработуваат и ако не ги отвореа АНфенол и Антурата ќе мислеа дека Злетовица е Вардар. Искачаат стриктно у марка, трењерка или пиц пец одело скапо разбира, Беемвак црн, а бе мафијашки грат, издуани мускули сос мајца од осмо, бела по можноС и шо е могиче повише тетоважи, шо поише појак фраер? Саа онија поДругите, залижани кошулка стриктно, цвикера а виде како орел, уствари сокол беше ама нема веза, пушат јака фирма лаки маки к… Ц млаки али таа ти е… Еден куп женскотии околе него а он аааааа… и така…

Имате и онија шо рмбат като коње, немат време ни за себе ни за женска да си фанат. Времето им врве сос евтини трамболини оти за пара само такви останаа, а за да најдат саглм, треба да имат емоции ама не доваѓат у израз от мобиљките скапи хахахаха, и цурките па са сами а они сос празни раци.

Категорија лишковци фраери на збор а а дое женска бега како заразен или шо викаме тука како ѓаол от темјан! Мобето е :„Рано е, што ќе са ми приколици, да ме боли глаата.

И коа ќе видеш жени има нема храбри мажи!?

А Депонијата оште горе и чуре! Дига се чурта над Бели како у филмо Магла кој го е гледал…

За музичките стилове кој шо слуша понатам…

Пишува: Св. Архангел Командант

 

извор: Bregalnicki.mk