петок, 5. март 2021. Вести денес: 16
home Општини

Кочани на нозе поради енормно загадениот воздух

Кочани на нозе поради енормно загадениот воздух

Денес граѓаните од Кочани излегоа да протестираат поради енормно загадениот воздух кој станува секојдневие во градот поради депонијата која што е во близина на градот.

На протестот беа истакнати транспаренти со пораки до локалната и централната власт кои што заборавија на своите ветувања кои ги имаа дадено пред да дојдат на власт.

На транспарентите пишуваше: „Сакаме ист воздух“, „Здравјето нема цена“, „Не ја загадувај мојата иднина“, „Нема воздух, нема мир“.

Граѓаните велат дека градоначалникот на Кочани заборави дека лично тој е одговорен за заштитата на животната средина. Николчо Илијев е најодговорен и за работата на КЈП Водовод под чија ингеренција е депонијата во Кочани, која е најголемиот загадувач на животната средина во Кочани.

Граѓаните на Кочани му порачаа на градоначалникот дека е време власта да се освести и да ги испорача ветуваните проекти.

Коронавирус